Turay

  • „Vers Józsefvárosból” címmel új videós sorozatot indított a Kálvária téri Turay Ida Színház. A teátrum ezzel szeretne hozzájárulni az irodalom pedagógusainak abbéli munkájához, hogy a fiatalokban megmaradjon a versek iránti szeretet a járványhelyzet alatt is. Első filmjükön Petőfi válogatott verseit szavalják el a színház művészei.
  • A járványhelyzet miatt egyes előadásokat elhalasztanak, más előadásokat pedig levesznek a műsorról. Ahol meg lehet tartani a vírushelyzet miatt előírt ülésrendet, azon előadásokat megtartják.
  • Könyvbemutató, borkóstoló és színi előadás is gazdagítja a Polgárok Háza programkínálatát, amely a szeptemberben kezdődő új évadban a járványügyi helyzetnek megfelelően szigorította a látogatási rendjét. A kiemelt rendezvények mellett továbbra is látogathatók az állandó programjaik, így a tánckurzus, a természetgyógyászati tanácsadás, a nyugdíjas klub és a jogsegélyszolgálat.
  • A koronavírus járvány miatt elmaradt előadásokat szeptember 5-étől pótolja a Turay Ida Színház. A jegypénztár augusztustól tart nyitva: ekkortól lehet a korábban megváltott jegyeket az új időpontban megadottra cserélni.
  • Nézői segítségében bízik a Turay Ida Színház. A járvány következtében bezárt teátrum arra kéri a színházkedvelőket, lehetőségükhöz mérten támogassák a Turayt. Az adományokból azon művészekeit segítené a színház, akik az otthoni bezártságban ülőkért most is kulturális tartalmakat készítenek és osztanak meg ingyen az online térben.