tanács

  • „Szinte üres kasszával vette át Pikó András a kerület vezetését” – közölte Atkári János, a polgármester gazdasági tanácsadója, aki elmaszatolná a tényt, hogy a baloldali polgármester 13+2,6 milliárd forintot örökölt elődjétől, Sára Botondtól.
  • Már megjelentek olyan hirdetések a nemzetközi közösségi oldalakon, amiben csalók próbálnak vakcinákat eladni. A rendőrség figyelmeztet: senki ne dőljön be az internetes bűnözőknek, az ilyen termékek minden bizonnyal hamisak, a koronavírus elleni vakcinák ugyanis kereskedelmi forgalomban nem kaphatók.
  • Egyre inkább felfedezik maguknak a webes felületeket csalók is, ezért a rendőrök 12 pontban összefoglalták, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy ne váljunk a kiberbűnözők áldozataivá. A napi vásárlási limit beállításával, az online vásárlások esetében utánvétes fizetéssel, a többlépcsős azonosítás beállításával például sokat tehetünk a bankszámlánk biztonságának megőrzéséért.
  • Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával elkezdődött az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Az otthonunk nagyobb biztonságáért a katasztrófavédelem nyolc pontban összefoglalta a legfontosabbakat, amire érdemes odafigyelni, hogy megelőzzük bajt.
  • November első napja mindenszentek, másodika pedig a halottak napja. Ilyenkor sokan virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre a temetőkben, így a Fiumei úti Nemzeti Sírkert is megtelik látogatókkal. A rendőrség 10 tanáccsal segíti a lakosokat a biztonságosabb temetőlátogatás érdekében.
  • Tudja, hogyan dolgoznak a zsebtolvajok? Ha nem, ismerje meg a tipikus elkövetési módszereket és elkövetőket, így könnyebben felismerheti és ezáltal megelőzheti a bajt.
  • Senki sem immunis a feszültségekre, és ezekben a példátlan időkben a magas szintű stressz a mindennapjaink természetes része. A párok számára ez a nehéz időszak szerencsés esetben akár meg is erősítheti kapcsolatukat, de sajnos akár meg is terhelheti. Közismert, hogy Kínában a karantén feloldása után megsokszorozódott a válások száma. Nem kérdés miért. Legtöbben jelenleg időnk jelentős részét otthon töltjük a vírus terjedésének megfékezésére irányuló intézkedések miatt, de ha néhány dolgot szem előtt tarunk, elkerüljük, hogy a fokozott stressz kikezdje a kapcsolatunkat.