támogatás

  • Csaknem félmilliárd forintos kormányzati forrásból végeztek családbarát fejlesztéseket Józsefvárosban működő egészségügyi intézményekben. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti, illetve Baross utcai részlegein a családközpontú szemlélet jegyében újítottak fel szülőszobákat, a Bókay utcai I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán pedig – egyebek mellett – baba-mama szobákat alakítottak ki.
  • Két ember rosszul lett hétfőn, kora este a Dugonics utcában. Őket szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállították. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az ehhez hasonló esetek megelőzhetők, amennyiben szén-monoxid érzékelő van a lakásban. Ilyen műszer pedig immár két éve rászorultsági alapon igényelhető az önkormányzatnál.
  • Óvodák, iskolák, orvosi rendelők, utak és járdák fejlesztésének támogatására 7,5 milliárd forintos pályázati forrást biztosít a kormány az önkormányzatoknak. A mostani pályázatok kiírásával a tavaly megkezdett munkát folytatják, amikor is mintegy 40 milliárd forint rendkívüli és közvetlen támogatásokkal segítették az önkormányzatokat.
  • Már az otthonfelújítási támogatás igénybevételének kérdéseiben is tanácsot tudnak adni az Üllői úti Egyszülős Központ munkatársai. Emellett több új szolgáltatást is indítottak a szülők jogi segítséget igényelhetnek, a gyerekeknek pedig korrepetálásokat tartanak.

  • A Baross utcában működik lassan másfél éve a sérült gyermekek különleges napközije, amely nagy közösségi összefogásnak és adományoknak köszönhetően nyithatott meg. Az intézmény megálmodója a közelmúltban arról számolt be, hogy – szintén az önzetlen támogatásoknak köszönhetően – elkészült napközi speciális székliftje, amely nagy segítség a gyermekeknek a mindennapokban.
  • Előterjesztést nyújtott be a Fidesz helyi szervezete annak érdekében, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat ismételten kérelmezze a káptalanfüredi üdülő fejlesztésére nyújtott állami támogatást, miután azt Kocsis Máté újra kilobbizta azt.
  • Már csak néhány elem hiányzott a káptalanfüredi tábor felújításából, amikor Pikó András átvette a polgármesteri stafétát. Egy év alatt azonban nem sikerült befejezni a projektet. A műszaki tartalom megváltoztatása miatt az állami forrást is elbukta Pikó.
  • Az idei évben számos otthonteremtési támogatás nyílik meg a családok előtt, valamint jelentős számú családtámogatási forma bővül, illetve újak is életbe lépnek 2021-ben. Ezeket gyűjtöttük össze.
  • Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program: február 1-jétől otthonfelújítási kölcsönt kínálnak azoknak, akiknek nincs elég önerejük ahhoz, hogy az otthonfelújítási támogatással élni tudjanak.
  • Nyolc halmozottan sérült gyermek jár a Fellegvár Napközibe. Az intézmény megálmodója Varga Gábor segítséget kért egy mozgássérült felvonó létesítéséhez. Másnap váratlan vendég jelent meg és nagyvonalú támogatásnak köszönhetően elindulhat a korszerűsítés.