szobor

  • Képgalériát tartalmaz
    A Triptichon és a Duál elnevezésű nonfiguratív szobrokat a Corvin sétány utolsó szakaszán, a Nokia székház és a Corvin Technology park találkozásánál kaptak helyet. Az alkotások rámutatnak, hogy a Corvin sétány nem ér véget a szobrokat körbeölelő lezárótömböknél, hanem a Semmelweis Klinikák metróállomás irányába folytatódik a városrehabilitáció.
  • Szűk körű ünnepségen felavatták Szervátiusz Tibor (1930–2018) szobrászművész, a nemzet művésze síremlékét vasárnap a Fiumei úti Nemzeti Sírkert művészparcellájában.
  • A kommunista diktatúra által letartóztatott, megkínzott majd életfogytiglani börtönre ítélt – ebből a leghosszabb időt egy józsefvárosi cellában töltő – bíboros 1975-ben hunyt el. Nevét a kerületben tér viseli, ahol szobra is áll.
  • Zlinszky János professzor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar alapító-dékánjának mellszobrát pénteken avatták fel. A közadakozásból készített alkotást Erdő Péter bíboros szentelte meg, amely a Szentkirályi utcában található egyetem Gesztenyés udvarán kapott helyet.