színház

  • „Vers Józsefvárosból” címmel új videós sorozatot indított a Kálvária téri Turay Ida Színház. A teátrum ezzel szeretne hozzájárulni az irodalom pedagógusainak abbéli munkájához, hogy a fiatalokban megmaradjon a versek iránti szeretet a járványhelyzet alatt is. Első filmjükön Petőfi válogatott verseit szavalják el a színház művészei.
  • A járványhelyzet miatt egyes előadásokat elhalasztanak, más előadásokat pedig levesznek a műsorról. Ahol meg lehet tartani a vírushelyzet miatt előírt ülésrendet, azon előadásokat megtartják.
  • A maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak majd – döntött a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén. Kötelező lesz a maszk mozikban és színházakban is.
  • Szigorúbb színházlátogatási szabályokat állítottak fel a fővárosi teátrumok annak érdekében, hogy a csökkentsék a koronavírus terjedését. Az összefogáshoz a Kálvária téri Turay Ida Színház is csatlakozott.
  • A koronavírus járvány miatt elmaradt előadásokat szeptember 5-étől pótolja a Turay Ida Színház. A jegypénztár augusztustól tart nyitva: ekkortól lehet a korábban megváltott jegyeket az új időpontban megadottra cserélni.
  • Nézői segítségében bízik a Turay Ida Színház. A járvány következtében bezárt teátrum arra kéri a színházkedvelőket, lehetőségükhöz mérten támogassák a Turayt. Az adományokból azon művészekeit segítené a színház, akik az otthoni bezártságban ülőkért most is kulturális tartalmakat készítenek és osztanak meg ingyen az online térben.
  • The show must go on, azaz a műsornak folytatódnia kell. Bár a színházak, operák, koncerttermek sajnos egy időre kénytelenek voltak bezárni kapuikat, de a közönségnek egyáltalán nem kell teljesen lemondania a szórakozásról. Magyarországon és külföldön egyaránt nagy sikerrel működik az online szórakoztatóipar, ahol elsősorban korábbi produkciók felvételeit és élő koncerteket, előadásokat mutatnak meg. Nyilván nem ugyanaz az élmény, de mindenképpen nagyszerű szórakozást és talán némi kikapcsolódást nyújthat mindannyiunk számára.
  • A színész évtizedekkel korábbi, drogos élményeit és a szertől való „szabadulását” összegző Toxikoma című könyve alapján készült film „első” vágása nemrég készült el. Mégsem dől hátra elégedetten: habár a színházi előadások most elmaradnak, ő új forgatókönyveken pörög és új regény írásába is belefogott.