sárabotond

  • Az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben dolgozók számára rendszeres koronavírus-teszteléséről döntött a kormány a múlt héten. November 20-án a szociális dolgozók szűrésével elindult az országos szűrőprogram. A fővárosban 43 ezer embert érint az intézkedés, a kormányhivatal az ehhez szükséges tesztek kiszállítását megkezdte.
  • „Józsefváros elindult a lejtőn” – jellemezte Pikó András teljesítményét Sára Botond, a helyi Fidesz alelnöke, fővárosi kormánymegbízott. A kerület korábbi vezetője szerint a lakosok arra panaszkodnak, hogy Józsefváros kezd újra nyolcker lenni.
  • A Belvárost, a Várnegyedet, Ferencváros belső részeit, valamint a józsefvárosi Palotanegyedet is magába foglaló Budapest 1-es választókörzetében Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese lehet a kormánypárt jelöltje. Az LMP Csárdi Antal, a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjének indulását támogatja.
  • A 2022-es országgyűlési választásokon Sára Botond lesz a Fidesz egyéni képviselőjelöltje a Józsefvárost és Ferencvárost magában foglaló budapesti 6-os választókerületben. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a kampánycentrumban segíti a pártot a másfél év múlva esedékes választáson.
  • Új, sátorral fedett, műfüves focipálya és fitnesspark épült a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola udvarára. Az elkészült sportlétesítményeket október 7-én adták át, amely keretében a második osztályosok bemutató órát is tartottak.
  • Országszerte megemlékezéseket tartottak október 6-án. A központi rendezvénysorozat részeként reggel félárbocra engedték a nemzeti lobogót. A Józsefvárosi Fidesz a Kossuth-, az önkormányzat a Batthyány-mauzóleumnál helyezte el az emlékezés virágait.
  • A kísérleti szakasz lezárultával országos szinten folytatódik tovább a Tisztítsuk meg az országot! program – jelentette be Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára sajtótájékoztatón. Sára Botond kormánymegbízott arra hívta fel a figyelmet, hogy öt éves szabadságvesztéssel is járhat az illegális erdei hulladéklerakás.
  • Lassan két éve, hogy a Fővárosi Közgyűlés 270 milliót szavazott meg a Déri Miksa utca felújítására a Sára Botond vezette önkormányzat pályázatára: volt koncepcióterv, közösségi egyeztetés is. Mégsem indul a kivitelezés.