rendőrség

 • A nagykörúti villamosokon tevékenykedő zsebtolvajokat fogtak a fővárosi nyomozók február 3-án. A két zsebest a kamerákon keresztül figyelték a rendőrök, majd tetten is érték őket. A Zsaru magazin rajtuk keresztül részletesen bemutatja, hogyan „dolgoznak” a zsebtolvajok a tömegközlekedési eszközökön.
 • Videót tartalmaz
  Egy román férfi több nőnek is edénykészletet ígért ajándékba, ám végül nem üres kézzel, hanem ékszerekkel, készpénzzel távozott a megkárosítottak otthonából.
 • Látszólag a bank nevében telefonálnak, majd adategyeztetésre hivatkozva megpróbálják kicsalni a bankszámla adatait, amellyel leemelhetik az ott lévő összeget a csalók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy számlatulajdonossal megtörtént eseten keresztül hívja fel a figyelmet az ilyen típusú csalásokra, az áldozattá válás megelőzése érdekében.
 • Videót tartalmaz
  Az Elnök utcánál, az Orczy út balra kanyarodó sávjában általában türelmesen kell várakozni, de erre nem mindenki hajlandó, ahogyan ez jól látszik a budapestiautosok.hu felvételén is. Ezúttal azonban pórul járt a szabálytalankodó, ugyanis egy civil rendőr haladt éppen mögötte.
 • Keresik a rendőrök a képen látható személyt, aki több helyen szándékosan megkarcolt egy parkoló autót Józsefvárosban.
 • Magát szír állampolgárnak vallotta az a férfi, akit február 3-án igazoltattak a rendőrök a Keleti pályaudvaron. A férfi sem a személyazonosságát, sem pedig a magyarországi tartózkodásának a jogosságát nem tudta igazolni, ezért a járőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

 • Egy fiatal férfi becsengetett egy idős nénihez és késsel fenyegetve pénzt követelt. Azt állította, az unoka tartozik neki. A néni segítségért kiáltott, így a támadó elmenekült. Nem sokkal később el is fogták a rendőrök.
 • Az utasok biztonságérzetének javítása érdekében fokozott jelenlétet biztosít a rendőrség is a BKK jegyellenőrei mellett Józsefvárosban és más kerületekben a kiemelt járatokon. Az ellenőrök munkájának könnyebb értékeléséért, és az őket ért inzultusok visszakövethetőségéért a jegyellenőrök számára testkamerákat is tesztel a közlekedési társaság.
 • Az Alföldi utcai gyermekvédelmi szakszolgálatnál kialakított új intézményben olyan gyerekek meghallgatását végzik gyermekbarát módon, akik bűncselekményben, bántalmazásban érintettek áldozatként vagy tanúként. A gyermekterápiás központ célja elsősorban a szexuálisan bántalmazott gyermekek védelme, az igazságszolgáltatás segítése és a gyermekek lelki egészségének helyreállítása.
 • Két tolvaj ólálkodott január 21-én a Teleki téri piacon. Az egyikük kiemelt egy tárcát az egyik vásárló hátizsákjából és elfutott, de nem jutott messzire. A rendőrök a helyszínen elfogták, a társát még keresik.