pikóandrás

  • Új kerékpársávok, illetve buszok és biciklik által közösen használható forgalmi sávok kialakítása kezdődik el június 29-én a Baross utcában. A Nagykörúton és Szabó Ervin tér közötti szakaszon 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be. A Baross utca biciklisbarát átalakítását a VIII. kerületi önkormányzat kérése alapján végzik a Budapest Közút szakemberei.
  • Utcabútoroknak nevezett betonkockák kerültek a Népszínház–Vay Ádám–Kiss József utcai csomóponthoz, amelyektől a közterület barátságosabbá válását várja a Józsefvárosi Önkormányzat. A leszűkített csomópontok a Pikó András vezette önkormányzat kommunikációjának egyik központi elemei, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt másfél évben ez volt a legnagyobb „fejlesztés”, ami a polgármester nevéhez köthető. A lakosok körében mégsem hozott osztatlan sikert.
  • Minden eddiginél több pénzből gazdálkodhat Józsefváros 2021-ben. Míg a korábbi években 24 milliárd, úgy idén 28 milliárd forint áll rendelkezésére a Pikó András vezette kerületnek. Sára Botond szerint az idei a pusztítás költségvetése lesz.
  • Míg korábban átlagosan 24 milliárd forint volt a kerület költségvetése, 2021-ben 28,1 milliárd forintból gazdálkodhat Józsefváros baloldali vezetése. Idén rekord összegű állami pénzt kap a kerület.
  • A magyar kultúra napját kulturális intézmények bezáratásával ünnepelte a Pikó András vezette önkormányzat. Ennek esett áldozatául – a világon egyedülálló gyűjteményével – a Zászlómúzeum is. Balogh László, az intézmény vezetője annyira elkeseredett, hogy az is felmerült benne, elégeti a 6500 darabos gyűjteményét.
  • Pikó András még civil aktivistaként számos kampányt indított, amelynek a középpontjában a Mátyás téri közvécé állt. Pikó András már 1,5 éve polgármester, a Mátyás téri közvécé pedig ma sem működik, csak most nincs körülötte szenzációkeltés.
  • Józsefvárost érinti legbrutálisabban Karácsony Gergely a fővárosi köztisztaságot aláásó döntése, kerületünkben ugyanis a fővárosi közterületi kukák közel felét leszerelik.
  • Előterjesztést nyújtott be a Fidesz helyi szervezete annak érdekében, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat ismételten kérelmezze a káptalanfüredi üdülő fejlesztésére nyújtott állami támogatást, miután azt Kocsis Máté újra kilobbizta azt.
  • Pozitív lett Pikó András koronavírus tesztje – osztotta meg a hírt a polgármester október 27-én délután. Távolléte alatt Szili-Darók Ildikó alpolgármester helyettesíti Pikó Andrást.
  • „Józsefváros elindult a lejtőn” – jellemezte Pikó András teljesítményét Sára Botond, a helyi Fidesz alelnöke, fővárosi kormánymegbízott. A kerület korábbi vezetője szerint a lakosok arra panaszkodnak, hogy Józsefváros kezd újra nyolcker lenni.