Pikó András

 • Józsefváros ’majd minden negyedében komoly problémát okoz a lakosoknak, hogy egyre nagyobb számban jelennek meg hajléktalanok a közterületeken. Ez alól kivétel volt a némileg elszigetelt, külvárosi jellegű Százados negyed. Eddig. Újabban ott is fetrengő fedél nélküliek borzolják a kedélyeket, ami miatt a helyi civilek aggónak.
 • Pikó András a kampányban rendre kiemelte, hogy növeli az önkormányzati lakások számát, azt is ígérte, hogy megszünteti az árveréseket. Sára Botond szerint az önkormányzat ugyanakkor 1,25 milliárd forintért adott már el, illetve tervez eladni ingatlant.
 • Jogszabályellenesen próbál plusz terhet róni a lakosságra Pikó András polgármester, ezért a kormányhivatal törvényességi felhívást küldött a baloldali városvezetésnek.
 • Pikó András polgármester A magyar kultúra napja előtt jelentette be, hogy bezáratja Józsefváros kulturális fellegvárát, a Józsefvárosi Galériát, valamint a Zászlómúzeumot és a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot, amelynek munkatársai így utcára kerültek. A Józsefvárosi Galéria dolgozói az intézmény közösségi oldalán közzétett búcsúlevelükben azt írták: a baloldali kurzus megvonta a támogatást a kultúrától, holott nem ezt ígérték. A levél úgy tűnik annyira kínos volt Pikó Andrásnak, hogy azt töröltették, jelenleg ugyanis nem olvasható a Józsefvárosi Galéria közösségi oldalán.
 • Ha Pikó Andráson múlik, április elsejétől már új parkolási rendszer lépne életbe Józsefvárosban, azaz ami ingyenes volt az itt lakóknak, többe került volna. Egy tiltó kormányrendelet miatt ez nem valósult meg, de a második kocsira már így is kell fizetni.
 • Videót tartalmaz
  Pikó András merényletet követett el a roma kultúra ellen azzal, hogy 75-ről 15 főre csökkentette a Józsefvárosi Cigányzenekar létszámát – mondta az Országgyűlésben Farkas Félix, roma nemzetiségi szószóló. Pikó ezzel 60 ember munkáját és 60 család megélhetését vette el a koronavírus-járvány kellős közepén. Kocsis Máté úgy fogalmazott, Pikó a haverokra tud idén is százmilliókat költeni, a világhírű cigánymuzsikát viszont kinyírja.
 • A Pikó András vezette Józsefvárosi Önkormányzat újabb, a kerületiek mindennapjait, pénztárcáját megsegítő kedvezményt vett el: szép csendben megszűntek az ingyenes közterületi wi-fi pontok a kerületben.
 • Elsősorban a köztisztaságra, a rengeteg kutyapiszokra panaszkodtak a palotanegyediek számára szervezett józsefvárosi közösségi online fogadóórán. Kiderült többek közt az is, hogy csúszik a Somogyi Béla utca felújítása, ahogyan bizonytalanná vált a Szentkirályi utca újjáépítése is, pedig ez utóbbira volt fővárosi pályázati pénz is.
 • Szemet szúróan romlik a köztisztaság Józsefvárosban. Az ezzel kapcsolatos lakossági panaszokkal összhangban Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere felhívta a figyelmet: Pikó András azt ígérte, megduplázza az erre a területre költött összeget, ehelyett viszont hallgatólagosan hozzájárult, hogy a főváros megfelezze a kerületben lévő kukáit.
 • Melegh Mónikát, a Párbeszéd kispesti alapszervezetének volt vezetőjét nevezte ki Pikó András polgármester Józsefváros aljegyzőjévé. Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere szerint úgy tűnik, hogy az aljegyző kiválasztásánál sem a kerületben élők szempontjait vették figyelembe, hanem inkább Gyurcsány utasításait követve kifizetnek egy politikust a kampányban tett fáradozásaiért.
 • A Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében játszott elévülhetetlen érdemei miatt 10 évvel ezelőtt Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést kapott Szarka Gábor. Az önkormányzati elismerést most Pikó András politikai bosszúból visszavonná. A polgármester azt sérelmezi, hogy Szarka Gábor elfogadta a kuratórium felkérését a Színház és Filmművészeti Egyetem kancellári tisztségére. Sára Botond szerint Szarka Gábor sokkal többet tett Józsefvárosért, mint amennyit Pikó András valaha is fog, hiszen ő csak rombolni képes.
 • Tízmilliós megtakarítás, nagypolgári lakás, vidéki ház – ezeket vallotta be a polgármester a legfrissebb, idei vagyonnyilatkozatában.