A regionális ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt az elmúlt egy hónapban újabb hat ember ellen nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádirat szerint a 2018. decemberi Kossuth téri demonstrációkon a vádlottak különböző tárgyakat dobtak a Parlament épületének védelmére felsorakozott rendőrsorfalba, lökdösték a rendőröket, ököllel ütötték és rúgták őket.

Az egyik vádlott a társaival padokat is egymásra rakott, amelyeket közösen megpróbáltak felgyújtani, majd a vádlott a már égő padra egy másikat próbált meg elhelyezni, később pedig közlekedési jelzőtáblát emelt ki a helyéből és tett az út közepére, valamint a különböző felgyújtott tárgyak közül egy égő szemeteskukát rúgott a közeledő rendőrök felé.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hasonló ügyekben összesen 21 ember ellen emelt vádat. Legutóbb szeptemberben emeltek vádat hat ember ellen a Parlament előtti erőszakos tüntetések miatt. Köztük volt Fekete-Győr András (Momentum), aki a rendőrök irányába célzottan hajított egy meggyújtott füstgránátot, valamint Szarvas Koppány Bendegúz (Momentum) Józsefváros egyik önkormányzati képviselője, aki egy 400 milliliteres, kapszaicinoid hatóanyagú könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai irányába fújt, majd a rendőrök felé dobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy rendőrt.

Forrás: MTI/ugyeszseg.hu