A gyermekétkeztetés javítására, vagyis az óvodai és bölcsődei konyhák felújítására és építésére hirdetett közös, összesen 1,5 milliárd forintos pályázatot az önkormányzatok számára a Pénzügyminisztérium (PM) – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

További kormányzati segítséget jelent az önkormányzatoknak a PM Belügyminisztériummal közös pályázata is, amely keretében összesen 6 milliárd forintból segítik a helyhatóságok beruházásait. Ennek keretében pályázni lehet a sportolás feltételeinek a javítására, iskolai, óvodai sportpályák létesítésére, valamint belterületi utak, járdák és akár hidak felújítására is. De az önkormányzati épületek fejlesztésére is lehet forrást kérni, például óvodák, háziorvosi rendelők, vagy a városháza megújítására.

A kormány a tavalyi év végén csaknem 40 milliárd forint rendkívüli és közvetlen támogatással segítette az önkormányzatokat. A most kiírt pályázatokkal pedig ezt a munkát folytatják – mondta Varga Mihály. A kabinet célja, hogy az önkormányzatok oldaláról is támogassák a beruházások növelését, és országszerte megújuljanak a közösségeknek fontos épületek.

A kiírások részletei a kormany.hu oldalon érhetők el.

Forrás: MTI