A pedofilokat minden eszközzel távol kell tartani a gyermekektől, ezért számos munkakörből ki kell őket tiltani – írta a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: eddig is voltak olyan területek – például az oktatás és az egészségügy –, ahol foglalkoztatási tilalom volt, de tovább kell bővíteni ezek körét. A pedofilok nem dolgozhatnak szabadidő eltöltésével, szórakozással, sportolással kapcsolatos munkahelyen, vagyis például strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben. Így jelentősen csökken az esélye, hogy kiskorúak közelében legyenek.

A pedofilellenes törvénycsomag 1. pontja szerint minősített esetekben még súlyosabb büntetést – akár az emberrablással vagy az emberüléssel egyenértékűt – kaphatnának azok akik gyermekek ellen követnek el szexuális bűncselekményt.  

A pedofilellenes törvénycsomag 2. pontja szerint tehát súlyosbítják a büntetési tételeket. Az első pont – amelyre május 18-án derült fény – pedig arról szól, hogy egy kereshető nyilvántartást hoznának létre azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt.