Az érvényesen regisztrált 16-18 évesek szerdán még foglalhatnak időpontot a csütörtöktől kezdődő koronavírus elleni, kórházi oltópontokon történő oltásokra – közölte a koronavirus.gov.hu. Az eddig regisztrált több mint 90 ezer fiatal jelentős többsége már élt is a lehetőséggel és foglalt időpontot.

Azt kérik, hogy aki még nem foglalt időpontot, szerdán tegye meg a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az oltásra azok a regisztrált fiatalok jogosultak, akik május 18-áig betöltik a 16., illetve idén betöltik a 18. életévüket – írták.

A csütörtöktől jövő keddig tartó oltási kampány során a fiatalok a Pfizer-vakcinát vehetik fel a kórházi oltópontokon. Ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít, a hiányzást az oltási időpont visszaigazolásáról szóló dokumentum és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni – tették hozzá.

Arra kérik a fiatalokat, hogy az oltópontra vigyék magukkal a kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot, mert e nélkül nem vehetik fel az oltást. Továbbá szükséges még a TAJ-kártya, a személyi igazolvány és a foglalást visszaigazoló e-mail nyomtatott példánya is.

Az eddig még nem regisztrált 16-18 évesek ezután is regisztrálhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI