A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón jelentette be a maszkviselési kötelezettégről szóló döntést. Mint mondta: korábban már döntöttek arról, hogy tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszk viselése, ez továbbra is fennmarad.

Ez kiegészül azzal, hogy az üzletben történő bevásárlások során, bevásárlóközpontokban, kivéve irodákban, illetve sportolás céljára szolgáló helyiségekben, levéltárban, múzeumban, színházban, moziban is kötelező, illetve közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén is maszkot kell viselni.

A szolgáltatásoknál azt az általános szabályt érvényesítik, hogy mindenhol kötelező a maszkviselés, ahol olyan üzlethelyiségben történik a szolgáltatás nyújtása, ahol egy helyiségben rendszeresen 5 főnél többen tartózkodnak.

Az iskolákban pedig az iskolák igazgatóit fogják feljogosítani, ugyanígy a szakképző intézményekben is, egyetemeken is, hogy döntsenek a maszkviselési kötelezettségről, amelyet a kormány mindenhol javasol – közölte Gulyás Gergely.