Otthonfelújítási támogatást indít a kormány

Bányai Rudolf | 2020. 10. 14. – 11:42

Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől. A legalább egy gyermeket nevelő családok esetében az otthonfelújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig. A felújítási támogatás igénylésének nem feltétele a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylése.

© Fotó
Pexels/Rene Asmussen

Ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is – ismertette a részleteket Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Hozzátette: bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja; legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

A miniszter hangsúlyozta, az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják. A részletek kidolgozása néhány héten belül megtörténik.

A kormány célja, hogy Magyarországon minden gyereket váró vagy nevelő családnak legyen biztos tető a feje felett, és azt szeretnék, ha mindenkinek könnyebb lenne gyermeket vállalni - hangoztatta. Hozzátette: ezért vezették be öt évvel ezelőtt az otthonteremtési programot, és ezért bővítik azt folyamatosan.

Forrás: MTI

 

Rovat