Interneten is tud oltási időpontot foglalni mindenki, aki még nem kapta meg a vakcinát, de érvényes regisztrációval rendelkezik. A regisztráltak csütörtökre és a következő napokra a Sinopharm-vakcinával történő oltásra tudnak időpontot foglalni, valamint a május 3-tól május 7-ig az AstraZeneca-vakcina oltásra is. A https://eeszt.gov.hu/ oldalon ki lehet választani a számunkra megfelelő kórházi oltópontot.

Az időpontfoglaló rendszerbe a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Az időpontfoglalást csak az oltásra már regisztráltak, közülük is a regisztrációjukat érvényesítők tudják igénybe venni, tehát azok, akik a megadott adataikat már ellenőrizték. Ezen az oldalon megtekintheti mindenki, hogy a regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Az oltásra pontosan megérkezve mindenki vigye magával a személyi igazolványát, a TAJ-kártyáját, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőség szerint a kinyomtatott foglalás visszaigazolást is.

Forrás: koronavirus.gov.hu