Négy józsefvárosi egyetem a hazai felsőoktatási rangsor TOP 10-ében

Szerkesztő | 2020. 11. 16. – 11:12

A Figyelő hetilap évről évre rangsorolja a hazai egyetemeket. A legfrissebb listán a legjobb 10 felsőoktatási intézmény között négy olyan egyetem is szerepel, amely Józsefvárosban is jelen van. Ezek közül a legmagasabban jegyzett a Semmelweis Egyetem a 4. helyen végzett, az ELTE az ötödik, a Pázmány a hatodik, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pedig a nyolcadik legjobb hazai felsőoktatási intézmény lett.

© Fotó
Pexels.com/Emily Ranquist

A napokban adta ki a legfrissebb rangsorát a Figyelő hetilap. Ebben vizsgálták egyebek mellett vizsgálták a legtöbb első helyes jelentkezőt, a felvettek pontátlagát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányát, a tanulmányi és sportversenyeken többletpontokat szerzők arányát, a végzettek jövedelmét.

Az összesített pontszámok alapján a legjobb az Állatorvostudományi Egyetem lett, azt követi a Corvinus Egyetem, a képzeletbeli dobogóra pedig a Budapesti Műszaki Egyetem is felfért. A negyedik legjobb lett a Józsefvárosban több karral is jelen lévő Semmelweis Egyetem. Az ötödik helyre az ELTE került, amelynek a Bölcsésztudományi Kara található a Palotanegyedben. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek szintén több kara van kerületünkben: az ITK a Práter utcában, a BTK a Mikszáth téren, a jogi kar pedig a Szentkirályi utcában. Hetedik lett a Szegedi Tudományegyetem, a nyolcadik a Ludovika téri Nemzeti Közszolgálatai Egyetem. A kilencedik és a tizedik helyen a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem áll.

Forrás: Figyelő

Rovat