Magyarországon a legnagyobb az ellátásbiztonság, ahogy Európán belül itt a legalacsonyabb a gáz- és áramára.
„Hideg téli napokon is zavartalan hazánk energiaellátása. Megfelelően felkészültünk a téli fűtési szezonra, a hazai gáztárolók töltöttsége most is 86 százalék körül van. Az elérhető tartalék majdnem duplája a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak”– közölte Szentkirályi Alexandra Facebook-bejegyzésében. A kormányszóvivő hozzátette:
„A magyar családok számára biztos a fűtés a keményebb mínuszokban is, ráadásul ezt a háztartások nemzetközi összevetésben olcsón tehetik meg, hiszen a rezsicsökkentésnek köszönhetően jelenleg is Európa legalacsonyabb gáz- és áramárát fizetik”.
A magyarok pénztárcája nem érdekli Brüsszelt:
„A brüsszeli bürokraták és a hazai baloldal arra akarja kényszeríteni a magyar kormányt, hogy töröljük el a rezsitámogatást”
– erről már Németh Szilárd beszélt nemrégiben. A kormánybiztos emlékeztetett: az Európai Bizottság az úgynevezett országjelentésben azt követeli, hogy az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni.
Pedig a rezsicsökkentés havonta átlagosan 181 ezer forintos spórolást jelent minden magyar háztartás számára. A brüsszeli agymenésről most még bárki elmondhatja a véleményét, a kormány ugyanis korábban úgy döntött, hogy meghosszabbítják és január 17-ig, vagyis e hét szerdáig lehet visszaküldeni a nemzeti konzultációs kérdőíveket.
A nemzeti konzultációt ingyenesen lehet visszaküldeni az eredeti levélben található válaszborítékkal vagy már online is kitölthető itt!