„Tisztázni kell, hogy van-e jogunk dönteni a legfontosabb kérdésekben, vagy kiskorúsítva vagyunk és mások mondják meg, hogy mi a jó nekünk” – mondta Menczer Tamás a Védjük meg a szuverenitásunkat! – témakörében megrendezett józsefvárosi Polgári Esten. Az államtitkár szerint legalább négy olyan kérdés van, amit mindenképpen fel kell tennünk:

1. Van-e jogunk kimaradni a háborúból és békepártinak lenni?

2. Van-e jogunk nemet mondani továbbra is a bevándorlásra és megőrizni Magyarországot magyar országnak?

3. Van-e jogunk megvédeni eredményeinket, a magyarokat védő intézkedéseinket, mint például a rezsicsökkentést?

4. Van-e jogunk a gyermekeinket megvédeni a genderideológiától?

– sorolta Menczer Tamás, aki a kormány álláspontjával egyetértően úgy véli: van.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Egy ezeréves államisággal rendelkező országban pontosan tudjuk, hogy mi a jó nekünk – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a magyar emberek elég bölcsek ahhoz, hogy meghozzák döntéseiket.

Minél többen mondanak véleményt, annál inkább tiszteletben kell tartani

Jelenleg a témában zajló nemzeti konzultációra szerinte azért van szükség, mert ha egyetértési pontokat tudunk kialakítani, azzal megerősíthetjük a kormányt a Brüsszelben folytatott politikai „harcokban”. Minél többen mondják el véleményüket, ezt annál inkább tiszteletben kell tartania mindenkinek. – Minden vélemény számít, mert minél többen mondják el azt annál nagyobb erőt jelent ez nekünk – fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás szerint ezt a magyar modellt rajtunk kívül nem csinálják más uniós országban. Sőt Brüsszel – a magyar baloldallal egyetemben – lenézi ezt a módszert, ami azt jelenti, hogy a magyar embereket, a magyarok véleményét ahelyett, hogy ők is kikérnék a polgáraik véleményét, és annak megfelelően döntenének. Ezzel szemben a kormány azt az álláspontot képviseli a sorsfordító, több generáción át a magyarság életét befolyásoló kérdésekben, amit a magyarok – egyetértési pontok mentén – maguk alakítanak ki.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az, hogy a kormány meg tudja védeni Magyarország biztonságát, már bizonyította az elmúlt években például a migráció kérdésében is. Ám ahhoz, hogy továbbra is sikeres legyen ebben a politikai harcban, szükség van arra, hogy az emberek a véleményüket megerősítsék időről időre – fejtette ki Menczer.

Jövőre Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét

Szó esett arról is, hogy jövő év második felében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Ez olyan szempontból hozhat változást hazánknak, hogy végre asztalra kerülhetnek olyan – a magyar és az európai emberek életét egyaránt jelentősen befolyásoló – kérdések, amelyeket mi magyarok fontosnak gondolunk – fejtette ki az államtitkár.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc
-Mi a magyar embereket képviseljük, a magyar emberek véleménye alapján, ám van egy másik iskola: amit a magyar baloldal is képvisel – Mondta Menczer Tamás utalva Márki-Zay Péter korábbi összbaloldali miniszterelnök-jelöltre, aki annak idején azt nyilatkozta, hogy majd ő megmondja mit kell gondolni. Az államtitkár szerint Brüsszelben is ugyanez a gondolkodásmód: a globalisták egy elefántcsonttoronyból hoznak olyan döntéseket, amelyek teljesen elszakadnak attól, amit az emberek szeretnének.

Az embereket képviselő politikusokra van szükség Brüsszelben is

A jövő évi európai uniós választás tétje Mencer Tamás szerint, hogy olyan politikusok kerüljenek oda minél nagyobb számban, akik hajlandók azoknak az érdekeit képviselni, akik megválasztották őket.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Nem pedig valamilyen más ködös motivációk alapján – legyen az akár fundamentalista, pénzügyi vagy más motiváció – hozzák meg döntéseiket. „Majd az emberek megmondják hogyan szeretnének élni és azt kell képviselni” – összegzett Menczer Tamás.