Megszűnt az idősek vásárlási idősávja

Szerkesztő | 2020. 06. 18. – 10:19

Megszűnt a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, ugyanakkor az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken továbbra is kötelező eltakarni az orrunkat, szánkat.

© Fotó
MTI

Az új rendelet előírja: a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt – például orvosi maszk, sál, kendő – mindenkinek kötelező viselni, kivéve a hat éven aluli gyermekeknek.

© Fotó
MTI

A Magyar Közlönyben szerdán este megjelent kormányrendelet arról is szól, hogy a vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – ugyancsak kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

Max. 500 fős bulik lehetnek

A rendezvényekkel kapcsolatban az a döntés született, hogy a zárt és a nem zárt helyeken zenés, táncos rendezvény – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a program helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az ötszáz főt.

Rovat