Megszavazták a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Sereg László | 2021. 02. 22. – 17:40

A baloldal nemmel szavazott a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet és a védekezéshez szükséges intézkedések hatályának meghosszabbítására. Az Országgyűlés kormánypárti többsége azonban támogatta a javaslatot, így a veszélyhelyzet hatálya 90 nappal meghosszabbodott.

© Fotó
Pixabay.com, illusztráció

Újabb kilencven nappal hosszabbította meg az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett veszélyhelyzetet, amely egyúttal a kormány védekezés során és azzal összefüggésben alkotott rendeletei hatályának is meghosszabbítása egyben. A parlament azonban ennél korábban is visszavonhatja a felhatalmazást.

A baloldal ismét nemet mondott a védekezésre

Miközben a harmadik hullám kopogtat az ajtón, a jelenlévő baloldali képviselők közül 55-en nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Egy ellenzéki képviselő pedig tartózkodott.

„A baloldalra megint nem lehetett számítani a járvány elleni védekezésben” – reagált közösségi oldalán Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője. Ha a baloldalon múlt volna, nem hosszabbodott volna meg a védekezéshez szükséges 70 intézkedés hatálya és a kormány sem tudna gyors döntéseket hozni. „Még szerencse, hogy nem rajtuk múlt” – írta.

Forrás: MTI, Facebook

Rovat