Az augusztus 18 és 21 közötti programsorozat kínálata oly’ bőséges, hogy mindenki találhat magának valót. Mi is összegyűjtöttünk egy csokorra valót.

Augusztus 18-tól

Augusztus 18-án kezdődik a 4 napon át tartó Csárdafesztivál a Vörösmarty téren, ahol az ország csárdáinak legjava kínálja a finomabbnál finomabb falatokat. Ugyancsak ezen a napon indul a Szent István napi Retro Tabán, ahol pop-rock koncertekkel örvendeztetik meg a közönséget.

Fotó: Szentistvannap.hu

Augusztus 19-től

Az 1938-ban a Szent Jobbot országjáró körútra szállító Aranyvonat rekonstruált szerelvénye az Alkotmány utcában tekinthető meg a Szent Korona és a jogar, valamint a Szent Jobb élethű másolatával egyetemben.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ugyancsak egésznapos a Sporthősök nevet viselő program, amelyen kiváló sportolók idézik fel a magyar sport legnagyobb sikereit a belvárosi Március 15. téren. Idén is megrendezik a Budai Várban a Mesterségek ünnepe elnevezésű népművészeti fesztivált a hajdani vásárok hangulatában, valamint a Várkert Bazár előtt a Magyar Ízek Utcáján bemutatják a Kárpát-medence gasztrokultúráját.

Augusztus 20-án

A hagyományoknak megfelelően a központi ünnepi programok reggel 8-tól a Kossuth téren kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a lobogót, majd sor kerül a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett tisztek eskütételére. Ezen a napon ingyenesen látogatható az Országház, ahol megtekinthető a Szent korona, a kupolacsarnok és a díszlépcsőház.

Fotó: Szentistvannap.hu

A Magyar Honvédség légiparádéja 9-től látható. A pilóták hagyományosan a Duna felett repülve tartják bemutatóikat a Lánchíd és a Margithíd közötti szakaszon. Az ünnepi szentmisére és a Szent Jobb-körmenetre 17 órától kerül sor a Szent István-bazilikában. Az aznapi programkavalkád pedig az este 9-kor kezdődő tűzijátékkal zárul.

Fotó: Szentistvannap.hu

Józsefváros a Golgota téren ünnepel

A józsefvárosi polgári oldal szervezésében ünnepi megemlékezést tartanak augusztus 20-án 10 órától a Golgota téren. Az önkormányzat kettő nappal az ünnepség előtt sem hirdetett ünnepi programot.

A nyitókép illusztráció.