Már több mint egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Bányai Rudolf | 2020. 07. 29. – 08:51

Eddig 1 millió 96 ezren töltötték ki a kérdőívet, ami azt bizonyítja: a kérdések minden családot érintenek, ezért a magyarok szívesen el is mondják a véleményüket. A konzultációban – amelynek leadási határideje augusztus 15. – a koronavírus egészségügyi, gazdasági és nemzetközi összefüggéseiről is állást lehet foglalni.

© Fotó
koronavirus.gov.hu

A konzultációban többek között arról mondhatják el az emberek a véleményüket, hogy szükség van-e a hazai gyártókapacitások megerősítésére, egy állandó hazai járványügyi figyelőszolgálatra vagy a bankok és a multinacionális cégek közös teherviselésére – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A korlátozó intézkedésekről több válasz is megjelölhető, így a kormány világos képet kap arról, melyek a magyarok által leginkább támogatott intézkedések, a leghatékonyabbak ugyanis azok, amelyeket a társadalom is támogat – hangsúlyozta.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet, hogy a járványt ezután is komolyan kell venni, hiszen a világban már 16,5 millió embernél mutatták ki a koronavírus jelenlétét és 650 ezren hunytak el. Ausztria a napokban szigorított a beutazási szabályokon, Ukrajnában csak tegnap 800 új megbetegedést regisztráltak, Romániában pedig 46 ezer fertőzöttről számoltak be.

Szerinte a konzultáció lehetőség arra, hogy megerősítse azt a széleskörű párbeszédet, amely az elmúlt hónapokban létrejött, és jó támasz lehet a jövőbeli döntésekhez, megerősítheti a kormányzat politikáját.

Forrás: MTI

Rovat