A Színház- és Filmművészeti Egyetem nyitott a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésre, ezért fontos, hogy olyan kiemelkedő oktatási és tudományos szövetségest tudhat maga mellett, mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem – emelte ki Rátóti Zoltán. Az SZFE rektora hangsúlyozta: az 1635-ben alapított nagyszombati egyetem jogutódjaként a PPKE hazánk nagy hagyományú, a tudományosság, azon belül a pedagógusképzés és nevelés területein meghatározó egyeteme, valamint az SZFE, a magyar színház- és filmművészet első számú intézménye alakít ki együttműködést, és ezek a tények önmagukban is erősek és irányadók.

Kuminetz Géza rektor elmondta: a PPKE részéről az együttműködés megvalósításában szakmailag a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar működik közre, építve a megállapodás körébe tartozó területek eredményeire, az együttműködésben indítható képzések és interdiszciplináris kutatások szerepére.

Az együttműködés célja, hogy a PPKE és az SZFE az oktatási, kutatási és társadalmi tevékenységét összehangolja és számos további területen partnerként dolgozzanak együtt.