Koronavírus: 341-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Bányai Rudolf | 2020. 09. 08. – 09:32

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és újabb 341 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, az aktív fertőzöttek száma 4706-re módosult – közölte a koronavirus.gov.hu kedden. A portál adatai szerint: az elhunytak száma pedig 626-ra emelkedett, 3972-en már meggyógyultak a betegségből.

 

© Fotó
Illusztráció/hirnyolc.hu

Mint írták, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében mindenkitől azt kérik, továbbra is kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, a maszkot viseljék az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. „Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további, a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését” – fogalmaztak.

Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 192 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 23 318-an vannak, a mintavételek száma 487 146.

Rovat