A kormányhivatal szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Meseország mindenkié című könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület. A hatóság közérdekű bejelentésre indított vizsgálata során jutott erre a megállapításra, mivel a kisgyermekek LMBTQ-propagandával történő érzékenyítését szolgáló könyvet mesekönyvként értékesítik, és a borítón lévő grafikus ábrázolás is erre utal. Ám az nincs feltüntetve a fogyasztók számára, hogy a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak tudtukon kívül, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.

Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg – írták.

A hatóság ezért kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell – olvasható a kormányhivatal közleményében.

Forrás: MTI