Nem lesz adóemelés Józsefvárosban január 1-től, hiszen a kormány megakadályozta a baloldal 300 millió forintos adóemelési terveit – számolt be a hírről Sára Botond a közösségi oldalán, miután megjelent a Magyar Közlönyben, hogy az önkormányzati adórendeletben megállapított helyi, települési adó mértéke nem lehet magasabb 2021 és 2022 években, mint amennyi a 2020. december 2-án hatályos volt, valamint nem vethetnek ki új adókat sem.

Amint azt a Hírnyolc is megírta: a november 18-i képviselő-testületi ülésen a baloldali többség megszavazta, hogy január 1-től megemelik az építményadó, a telekadó és a magánszemélyek kommunális adójának mértékét, annak ellenére, hogy rekordmagas az önkormányzat idei költségvetése, és a tavalyi évről is maradt a kasszában 5 milliárd forint.

Sára Botond szerint a kormánydöntés értelmében az idei évhez hasonlóan a jövő évben sem lehet adót emelni, aminek érvényt is fognak szerezni és a baloldali adóemeléseket meg fogják akadályozni. Józsefváros korábbi polgármestere úgy látja, hogy míg a kormány adócsökkentéssel, a fiataloknak adómentességgel, az időseknek 13. havi nyugdíjjal és nyugdíjprémiummal segít, addig a baloldal a Gyurcsány-korszakban megszokott módon adóemeléssel sarcolná az embereket.

A Kormány ismét megvédte a józsefvárosiakat a baloldal adóemelésétől

A tét 2022-es választásokon komoly, hiszen bebizonyosodott, hogy a baloldali önkormányzatok túlkapásaival szemben csak a Fidesz kormányban bízhatnak a józsefvárosiak – vonta le a következtetést a párt helyi szervezete.