Mint azt Kocsis Máté kifejtette: Jámbor képviselő úr szerint tőle, meg a szervezetétől távol áll az erőszak minden formája. Ez cáfolva a Fidesz frakcióvezetője felelevenítette polgármestersége idejét, amikor ezek a figurák, meg az Auróra, illetve a VIII. kerületi nem túl magas minőségű szórakozóhelyek környékén gyülekezők erőszakkal elfoglalták a Polgármesteri Hivatalt. De ugyanez a társaság megrongálta a helyi Fidesz irodát, botrányt csinált a közmeghallgatásokon, legutóbb pedig a Corvin sétányon egy magánvállalkozásban működő kaszinó bejáratát erőszakkal torlaszolta el – sorolta. A kormánypárt frakcióvezetője úgy véli: mindezek alapján vitatható, hogy Jámbor köreitől távol áll az agresszió, meg az erőszak. Már a szervezet neve, a Szikra – ami egyébiránt azonos Lenin mozgalmi újságjának a címével – is arra utal, hogy nagy tüzet szeretnének csinálni – tette hozzá.

Jámbor lelkes aktivistája a brutális antifa-támadások egyik gyanúsítottja

Polgárháborús helyzet előidézése a cél?

Az ügy durva – fogalmazott Kocsis Máté – aki, mindamellett, hogy óva intett elhamarkodott következtetések levonásától, úgy véli mielőbb meg kell vizsgálni, hogy pontosan mi történt. A frakcióvezető szerint nemcsak az utcai erőszak elkövetőit terheli felelősség, hanem – minimum a politikai – azt is, aki kiengedte ennek szellemét a palackból.

A kormánypárti politikus azzal folytatta: ehhez a körhöz tartozó egyik blog arról ír, hogyan kell közintézményeket elfoglalni, polgárháborús helyzetet előidézni Magyarországon.

„Ezek pont azok a 100 évvel ezelőtti kommunista módszerek, amelyek nem változtak lényegüket tekintve: egy felbolydult, polgárháborús, erőszakos helyzetet kell teremteni. A módszereik változtak, a célok nem”

– fogalmazott Kocsis Máté, aki szerint fel kell tárni a hálózatot, valamint azt is, hogy ez hogyan, és ki köré szerveződik. A frakcióvezető azt is tudni véli a Jámborhoz köthető politikai körről – amelynek egy rémült tagja a belsős levelezésüket is elküldte neki –, hogy ellene milyen erőszakos akciókat terveztek.

Jámbor: antifa blognak indult a Mérce

Nincs rendjén, hogy ártatlanokat vernek az utcákon

Nem fogjuk tűrni, hogy magyar állampolgárokat verjenek Budapest utcáin, pusztán azért, mert úgy vélelmezik, hogy azok politikai meggyőződése más, mint ezé a köré – összegezte Kocsis Máté, aki szerint közéleti konszenzus van abban, hogy ez így nincs rendjén.