Jámbor András képviselő egy Szikra-mozgalom hölgy tagját ért rendőrségi eljárással kapcsolatban szólította meg Kocsis Mátét, aki erre úgy reagált: „…én ennek a hölgynek a nevét soha ki nem ejtettem, és ha nem bántom meg, most sem tudom a nevét. Ellenben kiejtettem az Ön nevét képviselő úr, és miután szövegértelmezési problémái vannak megismétlem, amit mondtam. Igen, mindent tudunk magáról” – utalva arra, hogy Kocsis Máté korábbi, Jámbor András közösségi oldalán tett kommentjét a teljes baloldali sajtó úgy értelmezte félre, mintha a kerület baloldali országgyűlési képviselője megfigyelés alatt lenne – „de ehhez nekünk elég az Ön cikkeit olvasni, ne reménykedjen, több ehhez nem kell.”

„Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőrölmetszett kommunista, drága barátom”

– fogalmazott Kocsis Máté, majd azzal folytatta, aki Lenin és a bolsevikok céljait kiszolgáló ISZKRA nevezetű újságjáról nevezett el mozgalmat, az pontosan olyan, mintha valaki a Völkisher Beobchterről, vagy a Der Stürmerről (a Német Nemzetiszocialisták lapjai – a szerk.) nevezne el mozgalmat Magyarországon „rohamozó mozgalom” néven, és gyilkos ideológiát terjesztene az országban.

Jámbor: antifa blognak indult a Mérce

Kocsis Máté arra is kitért, hogy Jámbor András családtagjai és barátai munkaidőben közhivatalt foglaltak el – történetesen a Józsefvárosi Önkormányzat épületét – erőszakkal, magánvállalkozásokat torlaszolnak el erőszakkal, kordont bontanak és az éj leple alatt bemocskolják a politikai ellenfeleik irodáit.

„Ez történik, és miután maga propagálja a nyugaton divatos erőszakos baloldali antifákat, ezért én azt gondolom, hogy ne csodálkozzon, ha önt erőszakimporttal vádolják meg. Ön kiengedte ezt a szellemet a palackból, de mi ezt a szellemet írtani fogjuk képviselő úr, akkor is hogyha önnek ez nem tetszik, és ne bújjon mások szoknyája mögé, hanem magára hivatkozva álljon bele ebbe a vitába” – zárta felszólalását.