A Fidesz frakcióvezetője rossz dolognak tartja, hogy Jámbort megfenyegették, – mint írta – sok politikus ismeri az érzést. Sőt bűncselekménynek is nevezi a képviselőnek küldött levelet, amelyről elvárják, hogy a hatóságok derítsék fel az elkövetők kilétét. A politikus szerint a fenyegetés, az erőszak nem lehet a közéleti viták része, eszköze. Azonban a frakcióvezető felhívja Jámbor András figyelmét, hogy nincs mit csodálkozni, miután a szélsőbaloldali elvtársai vertek magyar embereket félholtra Budapest utcáin.

„Igen, te importáltad hosszú idő után a magyar politikába az erőszakot. Meg a bolsevik-kommunista meggyőződésed. Az osztrák sajtó már azt is feltárta, hol volt Ausztriában a fészke annak a radikális antifa csoportnak, melynek mozgalmad tagjai is aktív résztvevői voltak. A tavaszi szélsőbaloldali vérengzések után azt is tudta minden józanul gondolkodó ember, hogy ebből baj lesz. Ugyanis az erőszak erőszakot szül. Aki az erőszak eszközéhez nyúl, az maga is könnyen az áldozatává válik. Sokan megmondták előre, így is lett, és ez rossz irány”

– fogalmazott Kocsis Máté.

Beteg, pedofil, b*zi állatoknak nincs kegyelem – üzenték a Betyárok Jámbor Andrásnak

Ti voltatok azok, akik erőszakkal eltorlaszoltatok vállalkozásokat, erőszakkal közhivatalokat foglaltok el (munkaidőben), a te barátaid fenyegették lámpavasra akasztással a jobboldali embereket, és fantáziáltak arról, hogy vérnek kellene folynia Budapest utcáin –sorolta, hozzátéve: akkor hallgatott és csak vigyorgott Jámbor.

Kocsis Máté azzal folytatta: Jámbor most megszeppent, mert valaki vele csinálja ugyanezt, őt fenyegetik. A frakcióvezető szerint mindkét eset bűn.

„Igen, te nem csak áldozata vagy az erőszaknak, hanem elkövetője is. És importőre. Mégis min csodálkozol?” – tette fel a kérdést.

Kocsis Máté Jámbor Andrásnak: „Miután propagálja az erőszakos antifákat, ne csodálkozzon, ha erőszakimporttal vádolják meg!”

Kocsis Máté megemlítette a pedofil ügyet is, amely szerint a Szikra Mozgalom egyik tagjának a lakásán 70 000 (!) gyomorforgató pedofil képet és videót találtak, közte két-három éves gyerekekről is.

„Sőt, kiderült, hogy a felvételek jelentős részét a közvetlen munkatársad lakásán forgatták. Igen, arról a munkatársadról van szó, akivel több tucat fotón szerepeltek együtt, és akit nemrég még egy parlamenti ülésre is behoztál, beültetted a páholyba, és nagy hangon követelted, hogy kérjek tőle bocsánatot, amiért állításod szerint ártatlanul meghurcolták. Most pedofília-ügyben lebuktak, igen, a te Szikra Mozgalmad aktivistái, és te megint csak annyit tudsz mondani, hogy “lakájmédia”, “Fidesz”, “Kocsis Máté”, és neked persze semmi közöd az egészhez”

– fogalmazott a frakcióvezető.

Szikra körüli pedofilbotrány: 2-3 éves gyerek sanyargatása is szerepel az előkerült fotókon

Kocsis Máté szerint Jámbornak annyit kellett volna mondania, hogy a pedofil bűncselekményekre nincs mentség, a mozgalma nem tűri el a soraiban a pedofilokat, ki fogják vizsgálni az ügyet, a következmények nem maradhatnak el, és a legkeményebb büntetést követelik. A frakcióvezető szerint Jámbor nem ezt mondta, hanem menteget egy pedofilt, és azokat az újságírókat sértegeti, akik írtak a botrányról.

„Következmény pedig megint nincs. Még egy undorító pedofil ügyben sincs. Inkább támadtok, csúsztattok, vádaskodtok, sértegettek. Ti, kommunisták, tényleg nem szégyellitek magatokat?”

– zárta sorait Kocsis Máté.