Kocsis Máté hangsúlyozta: azért kezdeményezték a nemzeti konzultáció indítását – amelynek középpontjában az energiaszankciók állnak majd –, hogy legyen módjuk a magyar embereknek ebben az ügyben is elmondani, hogy mit gondolnak.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kiemelte:

Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról.

Simicskó István Európában egyedülállónak nevezte azt, hogy amikor nemzeti sorskérdésben kell dönteni, megkérdezik az embereket.

Mindannyian látjuk, hogy a nemzetközi helyzet milyen mértékben fokozódik és alakul negatív irányba

– fogalmazott, hozzátéve: minden miniszter arról beszélt, hogy milyen nehézségeket okoznak a szankciók. Hangsúlyozta, amit a kormány a nehéz helyzetből való kilábalásért megtehet, meg fogja tenni.

Kiemelte, hogy a nagy stratégiai célkitűzések, a családtámogatások, a demográfiai helyzet javítását, gyermekvállalást ösztönző intézkedések ne álljanak le, sőt, bővüljenek. Garanciát kaptak a miniszterelnöktől, hogy a válság rendeződése után, reményeik szerint a ciklus közepétől, 2024-től folytatni tudják a korábban rögzített nagy stratégiai célok megvalósítását.

Azt mindenki megértheti, hogy a jelenlegi helyzetben takarékoskodni kell. Lokális problémából lett egy globális probléma, aminek felelősei Brüsszelben vannak

– jegyezte meg a KDNP képviselőcsoportjának vezetője.

Forrás: MTI