„Ha mindenki betart minden szabályt, akkor a védekezés – ahogy egyszer már sikerült, úgy – újra sikerülni fog” – mondta Józsefváros és Ferencváros (egy részének) országgyűlési képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Kiemelte, most nincs olyan jogszabály, amelyet az egészségügyi védekezés miatt kellene módosítani, a szokásos rendben ülésező Országgyűlés így a gazdaságvédelemre, a munkahelyek megőrzésére koncentrálhat.

A politikus megjegyezte, a járvány előtti időszakban „jól ment az ország szekere”, azonban a koronavírust kísérő gazdasági válság hatására ez „mind a porba hullhat”, ezért óriási felelősség terheli a törvényhozást.

Kocsis Máté szerint a járvány elleni védekezésben a magyarok a baloldalra nem számíthatnak. Véleménye szerint:

A baloldalt egyáltalán nem érdekli, hogy a járványügyi védekezés milyen állapotban van, mit kell még tenni és abban lehet-e konszenzusra jutni, ezzel szemben elhangzanak tőlük vádak, alaptalan hazugságok és olyan veszélyes rémhírek, amelyek kifejezetten ártanak a védekezésnek.

Hangsúlyozta, a baloldal még mindig nem fogta fel, emberéletek múlhatnak azon, ha dezinformálja az embereket a járványhelyzetben. Tavasszal már bebizonyították, hogy képtelenek az összefogásra, mert nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, a koronavírus elleni törvényt, kamuvideókkal próbálták lejáratni az egészségügyi dolgozókat és külföldön rágalmazták Magyarországot – sorolta a politikus.

A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy politikai blöffnek, egy álhír felépítése eszközének tartja a Demokratikus Koalíció (DK) ingyenes tesztelésre vonatkozó javaslatát. A magyar tesztelési rend az Egészségügyi Világszervezet (WHO) protokollját követi és teljesen világos: a tesztek orvosi előírásra ingyenesek, míg aki ezen felül szeretné ellenőriztetni magát, hatósági áron teheti ezt meg, azért, hogy senki ne nyerészkedhessen a teszteken.

Forrás: MTI

A fotó illusztráció.