Józsefváros korábbi országgyűlési képviselője azt írja: az „álhírt” Pikó András baloldali polgármester hirdeti egy videóban és más helyeken is,

miközben éppen ő az, akiről előkerült egy korábbi fénykép, ahol egy bizonyos rendezvényen a 15 éves fiúval szexuális kapcsolatot létesítő pedofillal “egy társaságban van”.

Kocsis Máté szerint a kínos ügyről a VIII. kerület vezetője hazugságokkal és az ő besározásával igyekszik elterelni a figyelmet, ezért terjeszti az álhíreket.

Az ügyről korábban itt írtunk:

Pikó András hadilábon áll az igazmondással

Józsefváros volt polgármestere szerint Pikó Andráséknál nem ismeretlen a gyermekek felé irányuló szexuális propaganda, hiszen ezt feladatként bele is írták a kerület programjába tavaly. Erről a Magyar Nemzet írt március elsején megjelent cikkében:

A tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény óta gyakorlatilag ellehetetlenült az ifjúsági felvilágosító- és érzékenyítőtevékenység, az új jogi kereteken belül meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a felvilágosító- és érzékenyítőprogramokat – olvasható a Pikó András vezette Józsefváros 2028-ig szóló esélyegyenlőségi programjában.

A lap teljes cikke itt olvasható.

Kocsis Máté bejegyzésében azt írta: két józsefvárosi gyermek apjaként is annyit üzen „nekik”:

El a kezekkel a gyermekeinktől!

A Fidesz frakcióvezetője azzal zárja bejegyzését, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket az álhír terjesztőivel szemben.

„Kamasz gyermekeink a józsefvárosi baloldal célkeresztjében”

„Pikó András és balliberális csapata az önkormányzat esélyegyenlőségi programjába rejtve, az iskolákba vinné az LMBTQ-propagandát és szexuálisan érzékenyítené a fiatal kamaszokat, mert szerintük az ő korosztályuk „még nyitott és formálható” – írja közleményében a Józsefvárosi Fidesz.

Véleményük szerint a Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Program

az ifjúságvédelmi törvény nyílt kijátszására buzdít, azért hogy az iskolákba is folytatni lehessen felvilágosító és érzékenyítő programokat. A baloldali városvezetés nem áll meg gyermekeink szexuális érzékenyítésénél, köztereket akarnak elnevezni LMBTQ személyekről.

A Józsefvárosi Fidesz felszólítja a baloldalt, hogy fejezze be „ámokfutását Józsefvárosban, és hagyja békén a gyermekeinket!”