A szakmai zsűri 15 kategóriában ítélte oda a Medicina Évkönyv díját. A „Kiváló Országos Intézet” díjat az intézet dolgozóinak nevében Dr. Nagy Anikó főigazgató vette át Nógrádi Tóth Erzsébet programigazgatótól, Prof. Dr. Kovács Árpádtól a Költségvetési Tanács elnökétől és Dr. Velkey Györgytől a Magyar Kórházszövetség korábbi elnökétől, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójától –írta a heimpalkorhaz.hu.

Mint kifejtették: az elbírálás során a gyógyítás magas szakmai színvonala mellett a szövődmények alacsony száma, az oktatási és kutatási tevékenység, a fejlesztések és beruházások, valamint a költséghatékony gazdálkodás is fontos szerepet játszott.

A gálán további elismeréseket adományoztak a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak, a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézetnek, a Petz Aladár Megyei Oktatókórháznak, valamint a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháznak.

Forrás: heimpalkorhaz.hu