„A budapesti kórházak felkészültek a november 22-28. közötti oltási akcióhétre… A Fővárosi Oltási Munkacsoport mindenben a segítségükre van és folyamatosan biztosítja az oltóanyagok szállítását” – írta Sára Botond a közösségi oldalán. A kormánymegbízott mindenkit arra kért, aki eddig nem tette, jelentkezzen az oltásra, mert az az egyetlen hatékony eszköz a vírus ellen.

Sára Botond reagált Pikó András korábbi posztjára, amelyben a polgármester politikai támadást vélt amögött, hogy a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ nem vehet részt az akcióhétben.

Fotó: Baranyai Attila/Hírnyolc

A Budapesti Kormányhivatal vezetője szerint azonban a fővárosi szakrendelők maguk döntöttek úgy, hogy nem vesznek részt az akcióhétben, amikor nem vállalták, hogy a kórházakhoz hasonlóan reggel 7 és este 7 között fogadják az oltásra jelentkezőket. Egyben arra kérte ezeket az egészségügyi intézményeket, hogyha ebben az időszakban bárki regisztráció és időpont nélkül jelentkezne oltásra, azt ne küldjék el, hanem oltsák be.

A józsefvárosiak négy kórház több oltóhelyén is felvehetik az oltást jövő héten regisztráció és időpontfoglalás nélkül. Így az Üllői úti Heim Pál Gyermekkórházban, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet a Fiumei úton, a Semmelweis Egyetem külső klinikai tömbjében, illetve a Gyulai Pál utcai Rókus Kórházban.

Emellett a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ a kormányhivatali ajánlásnak eleget téve – mint azt az önkormányzati lapnak elmondták – is vállalja azok oltását, akik nem regisztráltak.