Újabb két szereplőjét azonosította a rendőrség a napokban elkövetett antifa-támadásoknak, amelyek során 6-8 fős csoportokban, hátulról támadva vertek véresre szélsőbaloldaliak békés járókelőket, akiket a ruházatuk alapján jobboldalinak gondoltak.

Jámborék kiengedték az antifa szellemét a palackból

A rendőrök korábban már elfogtak 4 személyt, köztük egy magyar nőt is, aki – sajtóhírek szerint – több baloldali politikushoz közel áll. A Pesti Srácok tudni véli, hogy a letartóztatott D. Krisztina Jámbor András országgyűlési képviselő aktivistája, részt vett a Szikra Fizessenek a gazdagok kampányában, szerepel közös fotón a párbeszédes Tordai Bencével, illetve közösségi oldala szerint a Pikó András alapította C8 több tagjának is ismerőse.

A hatóságok gyanúja szerint D. Krisztina ott lehetett, amikor három lengyel turistát vertek agyba-főbe az antifák, illetve a gazdagréti támadásnál is, ahol egy trafikost vertek meg úgy, hogy 25 öltéssel kellett összevarrni a fejét.

Jámbor hazugságnak titulálta az állítást, hogy a Szikrának – amely folyamatosan propagálta az antifasiszta tüntetést, ahova résztvevőket is toborzott – köze lenne az antifa támadásokhoz. Jámbor azzal védekezik, hogy:

  • Krisztina aktivistájuk tudomása szerint nem beszél idegen nyelveket, holott a támadók között voltak külföldi állampolgárok is
  • a nő nem áll kapcsolatban külföldi antifákkal
  • tudomása szerint a nő nem járt abban az időben azokon a helyeken, ahol a véres események történtek
  • szerinte D. Krisztinát egy sál és egy sapka alapján gyanúsítja a rendőrség.

Jámbor tehát a végsőkig kiáll antifa aktivistája mellett, de azért fenntartva magának a kiskaput, hogy amennyiben bebizonyosodik a nő érintettsége, kizárják szervezetükből. Ezzel gyakorlatilag le is rázná magáról a problémát, amelyet gyakorlatilag ő idézett elő, hiszen a hazai antifa születésénél Jámbor maga bábáskodott, amikor a Kettős Mérce blogot az antifa szócsöveként létrehozta.

Jámbor: antifa blognak indult a Mérce

Mindenesetre meglepő lenne, ha egy 50 fős rendőrségi szakértői csoport csupán egy sál és egy sapka alapján tartóztatta volna le D. Krisztinát.