A BRFK munkatársai által felajánlott élelmiszercsomagok nem pusztán alapélelmiszert tartalmaztak, hanem megtalálható volt benne bébiétel, csoki, szaloncukor, mogyorókrém és sok más finomság is – közölte a police.hu oldal.

Az adománygyűjtéshez a hagyományokhoz híven idén is egy verseny is társult, ahol a Budapesti Rendőr-főkapitányság főosztályai és a 23 kerületi kapitányság vetélkedett egymással.

Fotó: police.hu

A dobogó legfelső fokán az idei évben a VII. Kerületi Rendőrkapitányság végzett, ahol összesen több, mint 1040 kilogrammnyi adománnyal járultak hozzá a nehezebb körülmények közt élő családok szebb karácsonyához. Második helyen a Közlekedésrendészeti Főosztály, míg harmadik helyen a XV. Kerületi Rendőrkapitányság végzett, a különdíjat pedig a Közrendvédelmi Főosztály nyerte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állományának rendkívüli összefogásával az adományként összegyűjtött több mint 6 tonna élelmiszer teherautókkal érkezett meg a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez, ahonnan partnerszervezetein keresztül gyermekjóléti szolgálathoz, egészségügyi és közoktatási intézményhez vezet a további útja.

Az adományokat Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya adta át 2022. december 12-én Nagygyörgy Andrásnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatójának.