A vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkoztunk a kormányülésen – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A kormányfő úgy folytatta: egész Európában nőnek az árak az energiaárak emelkedése miatt. Magyarország védi a családokat. Sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést, bevezettünk egy kamatstopot a jelzáloghitelek esetében és van egy rezsicsökkentéses politikánk, azaz fix áron kapják a magyar családok az energiát – sorolta. Majd hozzátette: közben más termékek, fontos termékek ára nő, ilyenek az élelmiszerek.

„Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék ­– kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó étolaj, sertéscomb, csirkemell, és a 2,8%-os tehéntej – esetében beavatkozunk az árak alakulásába” – fogalmazott Orbán Viktor. Ez azt jelenti – tette hozzá –, hogy ennek a 6 terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt. A kormányfő szerint ez minden üzletben meg kell, hogy történjen és február elsejétől kezdődően már ezen az áron lehet őket megvásárolni.

„Magyarország előre megy, nem hátra!” – zárta beszédét Orbán Viktor.