A Nemzeti Közszolgálati Egyetem – a Hírnyolchoz eljuttatott közleménye szerint – a közmédiával közösen meghirdeti szakirányú továbbképzését, amelynek célja, hogy újságírói, szerkesztői ismereteket adjon át a média, azon belül is a közmédia iránt érdeklődő hallgatóknak.

Gyakorlatorientált képzések

Mint írják: a kétféléves elméleti és gyakorlati képzés az utóbbira helyezi a hangsúlyt, ugyanis az előadók olyan tapasztalatokat, információkat osztanak meg a résztvevőkkel, amelyek munkavállalás során azonnal hasznosíthatók. A képzés gyakorlatorientáltságához hozzájárul az is, hogy az órák jelentős részét (vágás, operatőri- és adásrendezői ismeretek, video- és hangtechnikai képzések) az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. által biztosított helyszíneken, eszközökkel, és tapasztalt szakemberek bevonásával tartják meg.

A levelező rendszerű képzés tematikájában a közszolgálati és kereskedelmi média szerepének elméleti és gyakorlati kérdései, a média működésével kapcsolatos alapvető jogi ismeretek, a társadalmi kommunikáció, valamint a szociálpszichológia tárgyak is szerepelnek – áll a közleményben, amely szerint: az első év tapasztalatai alapján elmondható, hogy a felvett hallgatók jelentős százaléka már a képzés során bekapcsolódott egy-egy szerkesztőség munkájába: a legkülönbözőbb területeken kezdhették meg pályafutásukat a nyomtatott sajtótól az online médián át a televízióig.

Neves oktatóktól lehet elsajátítani a szakma csínját-bínját

A 2021/22-es tanév kiemelt témája a sportújságíró-képzés lesz, a szakma alapjait olyan neves szakemberektől sajátíthatják el a hallgatók, mint Hajdú B. István.

A Közszolgálati média-újságíró és szerkesztő szak nemcsak a leendő médiaszakemberek, hanem mindazok számára hasznos információkkal, tapasztalatokkal szolgálhat, akik munkájuk vagy érdeklődésük révén kapcsolatba kerülnek a médiával.

A jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információkról itt lehet olvasni.