Brüsszel az elmúlt hetekben megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök azzal folytatta: a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban, ezért Brüsszel az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Mint mondta: sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. „Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást” – hozta fel példaként, hozzátéve: nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal.

A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot

– fogalmazott.

A kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben.

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor azt kérte: közösen mondjunk nemet ezekre a kérdésekre, ahogyan öt évvel ezelőtt is nemet mondtunk amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra. Mint mondta: akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt. Egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog – zárta beszédét a miniszterelnök.