Aggasztó méreteket öltenek a nyugati minták a témában, ezért Magyarországon a nép kezébe adja a kormány a döntést. Ennek megfelelően népszavazás útján dől majd el, hogy megóvjuk-e a gyermekeinket a 18 év alattiakat célzó LMBTQ tartalmaktól. A népszavazáson az alábbi kérdések szerepelnek majd.

  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”;
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”;
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”;
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”.

Az erről szóló határozat szavazásán a kormánypárti képviselők mellett csak néhány független képviselő vett részt, az ellenzéki frakciók nem voksoltak, mert szerintük ez egy homofób népszavazás.

Az országgyűlési választással egyidejűleg is megtartható a népszavazás

A parlament – ellenzéki kezdeményezésre – változtatott az országos népszavazás eljárásán is. Így lehetővé téve, hogy népszavazás akár országgyűlési, európai parlamenti vagy önkormányzati választással egyszerre is tartható legyen.