A Semmelweis Egyetem több klinikai tömbjében és a közel 40 különálló egységében havonta mintegy 200 ezer járó-, és csaknem 12 ezer fekvőbeteget látnak el – írták. Mivel ez jelentős mennyiségű energiafelhasználással jár, ezért az előttünk álló téli időszakban – december 1. és jövő év március 31. között – energiaoptimalizáló intézkedéseket tesznek, úgy, hogy az a betegellátás folyamatosságát nem befolyásolja. A Semmelweis az intézkedéstől jelentős mennyiségű energiamegtakarítást vár.

Mint kiemelték: a költözés nem érinti a betegellátó munka kapacitását, klinikát nem zár be a Semmelweis Egyetem.

  • A Szent Rókus Klinikai Tömb Stáhly utcai szakrendelőjének épülete november 30-tól zárva lesz, a szakrendelők, a családorvosi és foglalkozásegészségügyi ellátás innen átmenetileg átkerül a Szent Rókus Klinikai Tömb Gyulai Pál utca sarki épületébe. A jelenleg a tömb toronyépületében működő rehabilitációs betegellátó egységeket az épület két legfelső szintjére költöztetik be, míg a pszichiátriai járó- és fekvőbeteg ellátást az egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikára helyezik át.
  • A Belső Klinikai Tömbben (Üllői-Szentkirályi-Baross-Mária utcák által határolt terület) a korábbi transzplantációs klinika épületében lévő intenzív részleg a Belgyógyászati és Hematológiai Klinikán folytatja működését november 30-tól, míg a Pankreász Betegségek Részlege a Tömő utcai épület V. emeletére kerül.
  • A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének Asszisztált Reprodukciós Osztálya a Külső Klinikai Tömb Központi Betegellátó Egységében működő Asszisztált Reprodukciós Centrumban (ARC) folytatja november 30-tól a munkát.
  • A Külső Klinikai Tömbben (Üllői-Bókay-Szigony-Tömő-Korányi utcák által határolt terület) a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika – jelenleg a Tömő utcában lévő – onkológiai fekvőbeteg részlege és az ún. kúraszerű ellátás november 30-tól a klinika Korányi utcai épületében kap helyet.
  • A Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Tömő utcai tömb V. emeletéről a 10 ágyas hospice ellátás a Szent Rókus Klinikai Tömb Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központba kerül november 30-tól.

December 22. és 2023. január 8. között pedig a Semmelweis Egyetemen oktatási szünet lesz, ez idő alatt a betegellátást és az ehhez kapcsolódó diagnosztikus ellátást biztosító szervezeti egységek, illetve az ezek működtetéséhez szükséges funkcionális szervezeti egységek kivételével általános működési szünet lesz az intézményben.

Forrás: semmelweis.hu