Ha eléri a 3 milliót a beoltottak száma, akkor dönt a kormány az újraindítás következő lépéseiről – erről beszélt a Kormányinfón Gulyás Gergely, aki szerint ez 5-6 napon belül megtörténhet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter reményét fejezte ki, hogy még ebben a hónapban 4 millió fölé emelkedhet beoltott honfitársaink száma, s a tervek szerint 8 millió ember első oltásához szükséges vakcinamennyiség május végéig rendelkezésre fog állni, amivel már a 16-18 éves korosztályt is be tudják oltani.

Az újraindítással kapcsolatos valamennyi intézkedés az oltások számától függ – hangsúlyozta Gulyás Gergely –, amivel jól haladunk, hiszen Magyarország Európában a leggyorsabban oltó országok közé tartozik. Kiemelte ugyanakkor az oltási regisztráció fontosságát: mint mondta, Magyarországon a legidősebbek közül már mindenki, aki regisztrált, megkaphatta az oltást, ez az idősebb korosztály 86-87 százalékát jelenti. – Mindenkit arra biztatunk, az időseket különösen, hogy regisztráljanak – hangsúlyozta a miniszter.

Az újranyitás első lépéseként az üzletek és szolgáltatások egy meghatározott köre újra nyithatott, de egész áprilisban jár a bértámogatás – tudatta Gulyás Gergely, aki arról is tájékoztatott, hogy a cégek 69 milliárd forint értékben igényeltek bértámogatást, amelyből 66,5 milliárdot ítéltek meg a kormányhivatalok és már csaknem 66 milliárdot ki is fizettek.