A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanévnyitója a hűvös, szeles időjárás ellenére vidáman telt. A gyerekek a Grundbalatonon szerzett élményeiket is megosztották egymással. A nagy múltú iskola két tagozatos osztállyal indítja első osztályait: egy sportiskolai és egy ének-zene tagozatossal – mondta el lapunknak Hargitainé Őri Krisztina, az intézméy vezetője.

Fotó: Vajda Péter Általános Iskola

A tisztviselőtelepi oktatási intézmény évnyitóján jelen volt Ferencz Orsolya, a környék önkormányzati képviselője is, aki azt javasolta a gyerekeknek, hogy írják be a füzetükbe: „meg tudom csinálni”, hiszen, ha a mögöttünk álló nehéz időszakot át tudták vészelni, akkor a jövőben is bármi sikerülhet.

Fotó: Vajda Péter Általános Iskola

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában motiváló idézettekkel várták a gyerekeket. A lépcsőfokokon többek között a „Sok sikert!”, „Legyen sok ötösöd!”, „Érezd jól magad!”, „Legyen sok barátod!” ­feliratokkal találkozhatnak a nebulók.

Fotó: Grundsuli

A Losonci Téri Általános Iskola növendékei az udvaron nyitották meg a tanévet, de becsengettek a kerület többi általános iskolájában: a Németh László Általános Iskolában, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumban, a Deák Diák Általános Iskolában és a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban is.

Fotó: Hírnyolc

Vigyázó tekintetek az iskolák környékén

Több rendőr segíti szeptemberben, az iskolakezdés hónapjában a gyerekek biztonságos közlekedését a forgalmas helyen lévő fővárosi iskolák környékén – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A fő cél a balesetek megelőzése és a forgalom zavartalanságának biztosítása, de a rendőrök minden esetben intézkedni fognak, ha szabálytalanságot látnak – tették hozzá.

Több pénz jut oktatási célra

Idén háromszor annyi forrás áll rendelkezésre oktatási célra, a családok támogatására, mint 2010-ben – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a tanévnyitáshoz kapcsolódóan. Kiemelte: a kormány évről évre többet fordít az alapfokú és a középfokú oktatásra, ezek a források az elmúlt tíz évben 735 milliárd forinttal emelkedtek.