A csütörtökre eső autómentes napon egyetlen jeggyel egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén – tudatta a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára szeptember 19-én a Facebook-oldalán.

Vitézy Dávid kifejtette, hogy ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jegyet vált, azzal a nap végéig utazhat az egész országban. Hozzátette: a gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap.

A 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatók lesznek a nap végéig országosan – jelezte. A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól; a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes.

Az akció részletei itt érhetők el: https://www.mavcsoport.hu/egyjeggyel

BKK: metrókoncert

A Budapesti Közlekedési Központ ezen a napon metrókoncertet szervez a Gellért téri metróállomáson. Fellép Havai Gábor, aki a BKK közleménye szerint közvetlen és bohém stílusával könnyen megtalálja a hangot közönségével. Az előadó saját szerzeményeit és kedvenc angolszász dalait játssza, egy szál gitárral, énekkel és lendületes dinamikával varázsol hangulatot hallgatóinak. Zenéjében a pop, a rock és az alternatív stílusok keverednek – írták.