A legkorábbi időpontra, azaz április első vasárnapjára írta ki Áder János az országgyűlési képviselőválasztást.

„32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. Köszönet mindazoknak, akik a nemzet újjáépítésében részt vettek. Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését. Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását. E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki” – írta közleményben a köztársasági elnök.

Józsefváros nagyobbik része a budapesti 6-os számú választókerülethez tartozik. Itt Sára Botond (Fidesz-KDNP), Dúró Dóra (Mi Hazánk), Jámbor András (Szikra Mozgalom), Szabóné Kállai Szilvia (Igen Szolidalitás Mozgalom), Cséplő Dániel (Magyar Szociáldemokrata Párt) indul az eddigi információk szerint a választáson.

A Nagykörúton belüli Palotanegyed pedig az 1-es választókerülethez tartozik, ahol Böröcz László (Fidesz-KDNP) és Csárdi Antal (LMP) az eddigi jelöltek.