Az albérlet-támogatással – kéthavi kaució és kettő-négy hónap bérleti díj formájában – havonta maximum bruttó 150 ezer forint/hó összegig nyújt támogatást az új élet kezdetéhez az Egyszülős Központ.

Lapunkhoz eljuttatott közleményükben kiemelték: a lakhatás az egyik olyan terület, ahol eddig nem tudtak segítséget adni, ezért tartják nagy lépésnek a programot.

A válást követően nemcsak érzelmileg kell rendezni az életet, hanem a mindennapokat is újra kell tervezni, és immár egyedül, szűkösebb anyagi lehetőségekkel új otthont adni a gyerekeknek – mutatott rá a szervezet.

Tapasztalataik szerint vannak olyan egyedülálló szülők, akiknek ez a helyzet

„szinte lehetetlen küldetésnek számít”

a válást követő újrakezdés, hiszen nem elég az aktuális havi bérleti díjat kifizetni, de rendelkezni kell a plusz kéthavi bérleti díjnak megfelelő összegű kaucióval is.

Fotó: Baranyai Attila/Hírnyolc

Mint írták: az érintett rászoruló családok a programban lehetőséget kapnak, hogy a támogatási időszak alatt anyagilag megerősödjenek, így utána „megálljanak a saját lábukon”, és önerőből fedezzék a lakhatási költségeiket.

A programban legalább 25 család részére tudják biztosítani az újrakezdést

– közölték.

Az albérlet-támogatás feltételei – a központ honlapja szerint – az aktív Egyszülős Kártya, bejelentett munkahely, közjegyző által jóváhagyott bérleti szerződés, a család egy főre jutó havi nettó jövedelme pedig nem haladhatja meg a 120 ezer forintot. A támogatási kérelmek elbírálása a jelentkezési határidő – június 18. – után kezdődik. A további részletek megtalálhatók az egyszulo.hu honlapon.

Forrás: Egyszülős Központ