Hamarabb érkeznek a szeptemberi családtámogatások – a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), a gyermeknevelési támogatás (gyet). Erről azért döntött a kormány, hogy csökkentse a családok tanévkezdéssel járó anyagi terheit – jelentette be Novák Katalin. A családokért felelős tárcanélküli miniszter közölte: a postai kézbesítés már kedden megkezdődött, a bankszámlákra pedig szerdától érkeznek meg a támogatások.

Oltási kampány indul a köznevelési intézményekben

A miniszter arról is beszélt, hogy a szeptember elsején induló tanévben jelenléti oktatásra készül a kormány, mivel a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete ezt lehetővé teszi. Hozzátette: jövő hétfőn és kedden, valamint csütörtökön és pénteken kampányszerű oltást szerveznek a köznevelési intézményekben tanuló 12 év felettiek számára. A szülőknek az erre irányuló igényüket szerdáig kell jelezniük, hogy látható legyen, mennyi oltóanyagra van szükség.

Novák Katalin ismertette: az oltást Pfizer-vakcinával végzik köznevelési intézményekben, és a kampányba az iskolaorvosok, iskolai védőnők bevonását is indokoltnak látják.

Forrás: MTI