A tavaszi évadban összesen tizenkettő online prezentációval várják az érdeklődőket április 29-ig. A szenior akadémia tizedik szemeszterének tavaszi félévét Bitter István, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika professor emeritusának „Az elmebántalmak gyógyíthatók (!?)” című előadása nyitja meg.

Az ezt követő hetekben az online előadásokon szó lesz többek között az agyi érkatasztrófák hazai ellátásról, a csontritkulásról, a gyermekkori pszichiátriai ellátásról, a leggyakoribb időskori sérülésekről, az idősügyről mint önálló diszciplínáról, a fogpótlásról és a pajzsmirigyben található göbökről is.

Az érdeklődők megismerhetik a méhnyakrák megelőzésének lehetőségeit, a mesterséges intelligencia bőrgyógyászatban betöltött szerepét, megtudhatják milyen kórképeket neveznek ritka betegségeknek, és az olimpia évében sportkardiológiai aktualitásokról is tájékozódhatnak. A prezentációkat az egyetem vezető professzorai, kutatói tartják, akitől az előadások utáni fórumon kérdezhetnek is az érdeklődők.

Az eseményen a részvétel ingyenes, ugyanakkor a programsorozatra egyszeri, online regisztráció szükséges, amit a https://semmelweis.hu/szeniorakademia/ felületen tehetnek meg az érdeklődők.