Nemhiába mondják, hogy Józsefváros, Egyetemváros. A HVG idei rangsorának első 10 intézményéből ötnek van józsefvárosi kötődése. A dobogó legfelső fokára az Eötvös Lóránt Tudományegyetem került, amelynek a bölcsész kara a Múzeum körút és a Puskin utca között található. A Károli Gáspár Református Egyetem – amely a negyedik legjobb lett – Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar diákjai a Reviczky utcába járnak.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A ranglistán az ötödik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, amely Jog és Államtudományi Kara a Szentkirályi utcában, Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a Mikszáth Kálmán téren, az Információs Technológiai és Bionikai Kar pedig a Pázmány utcában székel. A Pázmány egyetem campusfejlesztésbe is kezdett kerületünkben, amely a Magyar Rádió korábbi épületegyüttesében valósulna meg. A legtöbb egyetemi épülete a Semmelweis Egyetemnek van Józsefvárosban.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A hatodik legjobb egyetemnek a Nagyvárad téri elméleti tömbje mellett számos kara található a Külső és Belső Klinikai tömbök környékén. A top 10 listára felkerült tízedikként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is, amelynek campusa az Orczy parkot öleli körbe.

A listán szerepel továbbá a Budapesti Műszaki Egyetem a második helyen, a Szegedi Tudományegyetem a harmadik lett, a Debreceni Egyetem egy hellyel csúszott le csupán a dobogóról, és lett negyedik, a Pécsi Tudományegyetem a nyolcadik, a Budapesti Corvinus Egyetem pedig a kilencedik lett.